Digitalisering i skole og barnehage i Norge. Hvordan begynte det og hva vet vi?

6.3.2024, 19:00 - 6.3.2024, 20:30
Møteplassen, Sølvberget, Sølvberggata 2, 4006 Stavanger
Publisert 28.2.2024
Picture of Digitalisering i skole og barnehage i Norge. Hvordan begynte det og hva vet vi?

Norges Tekniske Vitenskapsakademi, i samarbeid med Tekna Stavanger og Vitenskapsakademiet i Stavanger, inviterer til foredrag og debatt om digitalisering i norsk skole og barnehage. Møtet foregår i Stavanger sentrum, Sølvberget, 1. etasje, i rommet Møteplassen onsdag 6. mars kl. 19:00-20:30. Seminaret er gratis og åpent for alle interesserte, men på grunn av servering ønsker vi påmelding via Hoopla.

Det er mange diskusjoner om bruk av digitale teknologier og mange ulike perspektiver kommer til uttrykk. På dette foredragsarrangementet vil du få tilgang til tre innganger om digitalisering i barnehage og skole:

 • Morten Søby (konsulent, Oslo), som Morgenbladet har beskrevet som «cyberpunkeren som digitaliserte norsk skole» og som er den nasjonale digitale strateg, vil innlede kvelden med en presentasjon om «Tilbakeblikk og frampek». Tema han vil belyse er styring og satsing i arbeidet med digitalisering, utvikling av digital kompetanse, læringstanalyse og KI. Videre er han opptatt av å drøfte skjermbrukdebatten og om "Strategi for digital kompetanse og infrastruktur i barnehage og skole 2023–2030» fører veien videre for sektoren?
 • Trude Hoel (Lesesenteret, UiS) vil presentere forskning om bruk av digitale hjelpemidler og digitale bøker i barnehagen. De første digitale barnebøkene dukket opp i Norge i 2011, og siden da har det skjedd mye med både produksjon og bruk. I dette innlegget vil vi få innsikt i muligheter som digitale bildebøker gir, men også fallgruver.
 • Elaine Munthe (Kunnskapssenter for utdanning, UiS) ledet et prosjekt finansiert av Utdanningsdirektoratet for å sammenstille hva forskning sier om bruk av digitale læremidler og ressurser i skolen. Forskergruppen har arbeidet med en enorm mengde forskning og hun vil presentere noen av hovedkonklusjonene de trakk i «GrunnDig-prosjektet».
 • Det blir anledning til en god diskusjon i etterkant!

  Velkommen!

  Praktisk informasjon:

  Møtet er åpent for alle interesserte, men vi vil gjerne at alle melder seg på, slik at vi vet hvor mange som kommer. Påmelding via Hoopla.

  Sølvberget er lett tilgjengelig med offentlig transport.

  Mer som dette

  Artikler

  Kapittel 19: Kjernekraft i Norge?

  En ny debatt om kjernekraft har blusset opp. Noen av forklaringene kan være krigen i Europa, en...

  Kapittel 15: Den nye grønne steinalderen

  Et skifte til en grønnere hverdag forutsetter økt tilgang til en rekke mineraler og materialer....

  Kapittel 13: Bærekraft og sårbarhet i moderne...

  Finanssystemene er som kroppens blodomløp for den moderne økonomien. De utgjør en kritisk...

  Se mer

  Publikasjoner

  Bærekraft og digitalisering

  Bærekraftig utvikling er en nøkkelutfordring i vår tid. Med et økende globalt fotavtrykk, har vi...

  Se mer

  Arrangementer

  Bærekraft og sårbarhet i moderne pengesystemer....

  Pengesystemene er kritisk infrastruktur i samfunnet. Hva koster det å drive dem? Og er det...

  Se mer

  Del på sosiale medier